TOP 10 KAKI KENTUT

Get this widget

Awas Borang Palsu Bantuan RM500

Pastikan Anda Dapatkan Borang Yang Asli

Bantuan RM500 Bantuan Rakyat 1Malaysia

Tarikh Tutup 10 Januari 2012

SUMBANGAN IKHLAS

Tabung Pembangunan Maahad Tahfiz Al-Quran Al-Asriah

CERMIN MATA TERAPI (RAWAT MATA RABUN DAN SILAU)

Dapatkan Segera!!!

Detox Foot Patch

Jom Singkirkan Toksin Dari Badan Anda

Friday, 20 November 2015

Followers vs Following Di Instagram



Bila kita sentuh pasal Followers dan Following nie yang mana penting?????? Cer pikior....cer pikior....sekiranya korang adalah peniaga sekali sekala cer letakkan diri sebagai seorang 'pembeli' a.k.a customer.....

Bila sorang 'potential customer' sampai ke landing page Instagram korang apa yang diaorang nak sebenarnya.....yang tu korang sebagai peniaga kena tanya pada diri korang ler.....dah tentu customer datang ke page korang adalah untuk tujuan sekadar melawat, cuci mata, skodeng, pandu lalu atau nak membeli....yang mana korang nak???? 

Dah tentu korang sebagai peniaga di Instagram nak kan visitor tu datang sebagai customer untuk membeli.....betul tak????

Bayangkan korang menjual kat Instagram tapi Followers ke laut....Following lagi banyak dari Followers.....so jangan la korang dengan mudah nak mengharapkan 'potential customer' akan singgah untuk membeli.....

Seorang peniaga perlu menjadi 'Leader' not a Followers yang lebih banyak Following page orang lain.....a good bisnesman or bisneswoman wajib ada ramai Followers yang follow page Instagram korang.....

Pastikan jumlah Followers korang lebih tinggi dari jumlah Following.....baru la 'potential customer' yakin dan selesa yang berurusan dengan korang.....

Jangan terkejut lak kalau ada peniaga online di Instagram Followers rendah dari Following boleh buat duit di page diaorang......kes mcm nie mmg ada beb.....mmg ada....cer skodeng page yang aku maksudkan nie kenapa diaorang masih boleh buat duit berniaga di Instagram....

Selalunya jenis produk yang dijual adalah dalam kategori menyelesaikan 'masalah customer'.....bila nilai keperluan melebihi dari supply so korang jual ler apa pun insyaallah leh kebabooommmmm......walaupun Followers ke laut hahahaha......so korang jangan la rasa gundah gulana beb......

Bayangkan korang punya produk nie persaingan tinggi macam produk fesyen mmg payah la nak jual....dan agak payah potential customer nak meneruskan proses pembelian.....disebabkan 'brand awreness' masih di tahap level bawahan lagi....sbb Followers sikit sapa nak yakin hahahahaha.....

Contohnya korang punya Followers 1000 pesaing korang 40,000.....cer tanya diri sendiri sebagai customer korang nak membeli ngan peniaga mana......jumlah Folllowers di Instagram melambangkan jumlah trafik pelanggan keluar masuk ke page perniagaan korang......makin ramai orang keluar masuk makin bagus la bisnes korang tu.....

Contoh lain lagi aku leh bagi mudah jer.....kita amik contoh kedai runcit Ali 'Follower 1000 orang' dengan Mydin Hypermarket 'Follower 100,000 orang'......rasa-rasa korang ler customer prefer nak beli kat mana????

Cer tengok contoh kat bawah nie......


Followers 51 orang jer




Followers 19,000 orang wooowwwww


Agak-agak customer pilih peniaga yang mana??????

Sama ler juga ngan Instagram korang.....bila kita berniaga aspek Followers yang tinggi nie melambangkan kekerapan potential customer untuk datang ke page korang lebih kerap......lebih ramai Followers lebih mudah korang nak menjual....

Korang kena pastikan nilai korang Following lebih rendah....Followers kena la tinggi baru orang percaya beb........it mean u are leading in the bisnes very well......cewahhhhhh cakap England ler pulok hahahahaha......

Ini adalah realitinya.....makin banyak Followers korang makin berpotensi la untuk korang buat duit kat Instagram.....golongan artis kalau depa x amik peluang nie rugi ooooooo......sah-sah depa paling mudah nak cipta Followers secara genuine dan berkualiti sbb depa kan pemes public figure gitu.....dah tentu peminat-peminat diaorang nak follow dengan rela....sbb dapat berinteraksi ngan artis tu ler katakan hahahaha......

Followers kat Instagram nie sama macam LIKE kat Facebook la.......cer tengok macam mana Noradanish buat duit kat Instagram......just buat review produk n servis peniaga lain jer pun...tak payah nak jual apa-apa produk....nama dia jer dah ada nilai yang cukup lumayan what we called 'BRANDING'....

Sebab itu 'branding awareness' itu amat penting.....aku cerita setakat nie dulu....nanti pening kepalo korang hahahaha

Nanti kita cerita macam mana nak create Followers secara konsisten setiap hari dan mengurangkan Following.....ok

Abam Mamu Hensem

Thursday, 19 November 2015

INSTAGRAM PRIVATE vs PUBLIC



***** INSTAGRAM PRIVATE vs PUBLIC *****

Sebenarnya ada pro n con setiap pilihan samada kita nak Private kan Instagram kita ke atau nak Public kan pada umum.....

Kalau hangpa adalah pengguna biasa sekadar untuk bersosial, berselfie, berwefie n pembeli tegar di Instagram pilihan Private Mode adalah amat kena pada pilihan nie......memandangkan penggunaan Insta nie adalah lebih kepada kegunaan personal dan kengkawan n kenalan rapat ja.....jadi faktor kecurian gambar hangpa tak akan berlaku.....so lebih selamat.....kalau gambaq kena curi tu kengkawan hangpa punya kerja la tu....dah leh starlite dahi depa supaya sel saraf otak berhubung semula hahahaha......user lain pun tak leh nak cilok follower hangpa.....selalunya jumlah follower hangpa x banyak sangat.....

Sekiranya hangpa adalah penjual pilihan Public pada aku adalah pilihan wajib.....walaupun ada gak penjual kat Insta nie letak status Private......aku pun tak tau sbb apa depa nak pi Privatekan status insta.....yg nie pada aku tak kena.....umpama hangpa ada bisnes atau kedai tapi hangpa tak bagi orang masuk dalam kedai untuk beli barang.....nak masuk kedai kena bg 'password' dulu kot hahaha.....amat rugi bila buat macam nie.....walaupun aku tau sebab apa depa boh status Private nie adalah bertujuan untuk elakkan Follower depa dicilok oleh penjual lain.....

Kemonnnn mannnn.......hangpa bukannya jual dadah sampai nak Private kan bisnes tu.....lain la kalau hangpa jual ganja ka daun ketum ka syabu ka hahahaha.......jangan risau kalau Follower kena cilok.....kalau hangpa bg produk dan servis berkualiti apa nak heran......cilok laaaaaaa.......ada aku kesahhhhh......

Yang penting adalah sebagai peniaga di Insta hangpa kena la bagi servis yang terbaik dan produk yang berkualiti.....kalau 2 elemen nie hangpa jangan dengan baik......tak payah nak risau sangat.....customer bukan bodo piang.....depa tau nilai mana kaca dan mana diamond.....jangan risau kalau Follower kena cilok.....lain la kalau hangpa buka post jualan di Insta ada mangkuk hayun pi spam kat ruangan komen promote produk dia lak dah.....yang nie hangpa block terus mangkuk hayun bertingkat jenis nie.....

Kalau takat peniaga lain stalker n cilok Follower hangpa relax ja.....jgn risau....hangpa jaga betoi2 servis dan kualiti produk.....insyaallah nanti customer tu akan mai balik cari hangpa.....sbb depa tau servis hang mmg terboooommmmm......hangpa tingkatkan 'brand awareness' di Insta hangpa tu.....

Percaya atau tak potential customer akan jadi menyampah kalau dah click ID orang yang jual di Insta tp dia pi private kan pulak dahhh........baik depa cari seller lain.....buang masa nak kena tunggu di approve baru leh cuci mata.....rugi oooooo.....hangpa dah buka peluang potential customer pi lari cari seller lain yang x private kan insta depa....

Pembeli pun nak beli ngan cepat n nak gak cepat buat pilihan dan buat comparison produk n price.....lagi mudah buyer cuci mata lagi cepat depa buat pilihan untuk beli.....

Jangan terkejut kalau kita ada 5000 followers yang di Private kan buat sales sikit daripada seller lain yang hanya ada 100 orang Followers yang di Public kan pada umum......sebab nya potential buyer mudah berurusan sbb takdak birokrasi hahahaha......

Bila dah ada potential customer or buyer komen cepat2 la respon.....jangan buat bodo atau lambat respon.....lagi cepat hangpa respon lagi mudah nak close sales......suruh ja potential customer wasap / telegram / call / sms / PM hangpa terus.....jangan terus cerita semuanya kat ruangan komen......

Nanti aku ceritakan sebab apa kena suruh potential customer wasap / telegram / call / sms / PM hangpa terus.....semuanya berkaitan untuk kemudahan pada masa akan datang.....

Setakat nie dulu sharing mlm nie.....

Abam Mamu Hensem

Berbisnes Dengan Instagram



Semalam aku dah janji nak share sikit teknik menggunakan Instagram untuk tujuan bisnes online......walaupun LIKE x sampai sejuta hahahaha...

Kenapa peniaga online wajib pakai Instagram????? Kenapa dah x boleh ke nak pakai FB????
Kita rungkaikan satu per satu pasai isu nie.....

Sapa cakap kat FB x leh beriklan....insyaallah masih lg boleh....bukan x boleh.....dengan syarat kena ada pulus la hahahaha.....kena pakai FB Ads laaaa kalau nak teruskan iklan di FB....sekarang nie mark sukeberg suke suke hati ubah algorithm view di FB.....suka hati dia la nak ubah ke tak hahahaha......kan FB nie dia yang create so suka hati bapa tiri sebelah nenek angkat dia la nak buat apa.....dia nak bg semua org leh view post kita ke tak dia punya hal la.....skrg nie FB dah limitkan kadar jumlah members yg boleh view post kita di FB atau fanpage....dulu kita post jer kat wall atau fanpage semua kawan2 leh tgk post kita....skrg nie tidak lagi.......no....no.....no......no more view 100% bro...


So algorithm view dah diubah peratusannya kepada jumlah 10% kalau tak silap den....kalau salah mintakkkk maaappppp......bayangkan hangpa ada seribu kawan di FB 100 org ja leh view post hangpa.....sikit tu.....nak lebih mark sukeberg ckp pakai FB Ads....maka ramailah akak2 n aweks aweks yg jual tudung n jubah kuciwaaa sbb sales merudum n terpaksa berbelanja beso kat FB Ads....


Makaaaaa beralihlah mereka nie dr iklan di FB ke Instagram.....dengan ertikata lain berhijrahhhh hahaha.....


Maka berbondong2lah peniaga online cr alternative beralih iklan di Instagram....majoritinya adalah peniaga pompuan....depa abih semua produk depa masuk ke insta.....maka ramailah kaum pompuan dlm insta ketika nie berniaga kat situ.....


Maka bermulalah era iklan percuma di Insta mcm awal permulaan FB dulu.....kurang sekatan view sbb mark sukerberg masih tutup sebelah mata kat pengguna insta....dia tungguuuuu jer tu sampai target member dlm insta confirm algorithm insta pun akan berubah jadi mcm FB......


Jadi inilah masanya peniaga online atau offline memanfaatkan saat kelonggaran nie....


Beriklanlah di Insta dengan aman, tenang dan percuma buat masa nie.....kalau ada seribu follower insyaallah semua follower leh tgk post kita.....


Sekian dulu permulaan ilmu hari nie.....nanti kita sambung bab seterusnya.....

Abam Mamu Hensem

Sunday, 8 March 2015

Harun Salim Bachik Meninggal Dunia - Al-Fatihah


Terkejut lak dapat tau dari adik aku n wife pelakon yang aku minat Harun Salim Bachik meninggal dunia sebab terjatuh kat R&R Bukit Merah. Bila tengok kat group facebook kampung halaman aku "Parit Buntar My Home Town" memang sah Harun Salim Bachik telah menghembuskan nafas terakhir.

Dari sumber group Allahyarham sesak nafas dan terjatuh sebelum disahkan meninggal dunia. Jenazah Allahyarham Harun Salim Bachik sekarang nie ada di Hospital Parit Buntar untuk dibedah siasat.



Sama-samalah diberdoa pada Allah SWT supaya arwah ditempatkan bersama-sama orang yang beriman dan beramal soleh padaNya. Semoga roh Allahyarham Harun Salim Bachik akan dicucuri Rahmat.



Al-Fatihah buat Allahyarham Seniman Harun Salim Bachik.


Friday, 13 February 2015

Bersemadilah Dengan Aman Tok Guru Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat - Al-Fatihah


Hari nie bumi Malaysia menangisi pemergian seorang tokoh agama yang terbilang dan disegani iaitu Allahyarham Tok Guru Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat. Beliau telah kembali kepada Allah SWT pada 12 Februari 2015 pada jam 9.45 malam.

Hari nie pada pagi Jumaat yang mulia penghulu segala hari jenazah Tok Guru akan disemadikan. Semoga Allah SWT merahmati Tok Guru dan menempatkan beliau bersama-sama para syuhada dan mereka yang beramal soleh pada Allah SWT.

Rasa sedih memang tak dapat dibendung lagi dalam jiwa ini memandangkan Tok Guru adalah sorang agamawan yang amat dihormati dan disegani di bumi Malaysia.

Al-Fatihah buat Allahyarham Tok Guru Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat. 

Semoga berbahagialah Tok Guru di sana.

Sunday, 1 February 2015

Harga Minyak Petrol Turun 1 Februari 2015. Kenapa Harga Barang Tak Turun?

Alhamdullilah turun lagi harga minyak petrol bermula 1 Februari 2015. Berkuat kuasa hari ini, harga runcit bagi petrol RON95 diturunkan 21 sen seliter kepada RM1.70 seliter manakala harga RON97 diturunkan sebanyak 11 sen seliter kepada RM2 seliter.

Kurang sikit beban rakyat Malaysia nak bubuh minyak petrol kat kereta atau moto lepeh nie. Walaupun sebenarnya harga yang diharapkan turun lebih dari yang diumumkan aku tetap happy sebab harga minyak petrol dah makin murah. Hanya harga barang-barang saja yang tak turun-turun.

Pada aku ada penyebab kenapa harga barang tak turun sebenarnya. Salah satunya disebabkan kadar tukaran matawang asing Ringgit Malaysia yang makin merosot. Dulu 1USD = RM3.20 sekarang nie 1USD = RM3.55 lak makin jatuh nilai RM.

Malaysia adalah sebuah negara yang majoriti produk asasnya masih lagi diimport dari luar negara. Macam mana nak turun harga barang kalau kita masih lagi "kuat" mengimport dan mengharapkan produk dari luar Malaysia.

Kita bukan sebuah negara pengeluar macam Jepun, Korea, China, USA, UK, Germany dan lain-lain. Bisnes utama di Malaysia nie lebih tertumpu kepada petroleum dan Malaysia terikat dengan pasaran petroleum dunia. Bila harga minyak turun Ringgit Malaysia pun kena tempias disebabkan kebergantungan Malaysia pada jualan petroleum. Sib baik kita ada Petronas dan negara kita bertuah sebab ada sumber minyak petroleum.

Aku tak akan salahkan peniaga kalau depa tak turunkan harga barang sememangnya nilai RM sendiri makin merosot macam mana nak beli barang ngan murah. Bayangkan peniaga dan pemborong kena beli daging import dari Australia. Contohnya dulu beli daging lembu dari Australia RM25 per kg sekarang nie dah jadi RM30 per kg. Dulu beli Lada Hitam RM29 per kg sekarang nie dah jadi RM42 per kg sebabnya kita import dari luar Malaysia. Ada banyak list produk yang diimport dulunya murah sekarang nie jangan harap nak murah dah sebab RM dah makin susut nilai.

Monday, 19 January 2015

Tahniah Mojo Ft CaliphBuskers Anda Adalah Juara Sebenar AJL "People Champion"

video


Video Ihsan GengTube

Walaupun aku tak tengok AJL semalam aku hanya dapat tau dari wife aku pasal penyanyi Mojo diganti ngan seorang vokalis buta aku dah agak nie mesti Edry amik adik yang buta suara mengaji power super duper tu.....

Sekali tengok memang betoi adik nie......perggggggghhhhhh meremang bulu roma aku bila tengok adik nie bawa lagu Mojo key tinggi tuuuuuu bhaaaiiiiii.....bukan mudah nak bawa lagu nie tapi adik nie ngan selamba ja leh bawa key tinggi ngan muka tak "bersalah" hahahaha.....memang terbaik....memang aku salute abih kat adik nie n team diaorang berjaya bawa lagu nie lagi baik dari penyanyi asal.....

Tahniah pada Edry KRU sebab berjaya angkat CaliphBuskers sebagai permata baru arena seni tanpa mengira status dan keupayaan fizikal serta rupa paras ahli anggota kumpulan.....aku memang rasa terharu dengan usaha Edry KRU yang mengetengahkan CaliphBuskers pada masyarakat......

Semoga CaliphBuskers akan terus berjaya dan diterima sebagai artis alaf baru......

Tahniah CaliphBuskers!!!!

Tahniah Edry KRU!!!!


"Rupa paras dan kekurangan fizikal bukan segala-galanya...."

Perghhhhh Qu Puteh Tengah Viral Tu...


Tahniah pada pengusaha Qu Puteh dengan marketing strategi yang berjaya buat timeline aku penuh ngan perkataan Qu Puteh hari nie sampai minggu depan hahahahaha.....

Semua nie berpunca dari sponsor masa AJL semalam.....walaupun ada yang cakap TV3 takdak duit amik tangkap muat pada aku semuanya salah hahahahaha.....

Maknanya Qu Puteh lagi power dari segi kewangan leh sponsor AJL kalau nak bandingkan dengan company lain.....maknanya TV3 layan Qu Puteh sbb depa ada duit hahahaha.....lagi kaya dari Abdul Wahab lagi kaya dari Abdul Wahub.....sama macam skrip dalam cerita Tiga Abdul hahahaha sbbnya depa kayaaaa.....



Nie adalah strategi marketing yang paling terbaik pada pandangan aku....dari benci, benci, benci, benci, benci....terus terlekat kat dalam kepala hotak kita semua....yang benci akan benci la....yang nampak peluang akan terus cari owner amik peluang jadi agen atau main distributor state level......sapa yang rugi sebenarnya hahahaha Qu Puteh ka org yang benci ka......

Bayangkan AJL nie ada peminat sendiri jutaan penonton bhaiiii......amik 10% yang berminat ngan produk n berminat nak jadi agen....tak pasai2 dah ratusan ribu manusia dah jadi pelanggan n agen secara tak langsung.....yang benci 90% tu leh gie main jauh2 kata owner hahahahaha....

Walaupun ada yang cakap owner dah la tembam tak sesuai la nak bergaya macam tu macam nie.....pada aku itu fizikal dia lantak dia la....dari kekurangan dijadikan kekuatan.....yang nie kena baca apa itu S.W.O.T analysis.....pada yang dok mengata leh gie main jauh-jauh hahahaha.....macam aku cakap dia hanya perlukan 10% saja orang yang nak optimis mencari peluang dan ruang untuk maju bersama-sama owner dalam produk Qu Puteh......dah sah pelanggan akan berdesup nak cuba....

Sama macam produk Dr. Rozmey baju merah menyala dengan color kontra abih siap buat filem lagi tu hahahaha tengok aku pun teringat sampai la nie.....DeHerbs dengan tag line terlajak laris pun terbaik sampai skrip "eeeeeehhhhhhhh muka putih tangan hitammmmm" aku ingat hahahahaha......yang best skrip "Comel tak Kak Ton....." sampai la nie semuanya tagline tu jadi viral n sentiasa orang dok pakai hahahaha.......

semuanya bermula dengan kebencian dan kutukan orang ramai sampai jadi viral hahahahaha.......dari benci, benci, benci, benci terus terlekat melekat hahahaha......silap-silap yang dok benci tu la ada yang jadi pelanggan setia n agen......

Nielah kuasa marketing alaf baru.....tahniah pada consultant sebab berjaya jalankan tanggungjawab naikkan brand Qu Puteh secara langsung atau pun tak langsung.....tahniah juga pada owner Qu Puteh sbb produk anda sedang viral akan bakal meletooooopppppp habaqqqq hanggggg.....

Tengok dah berapa banyak niche Qu Puteh aku tulis hahahahaha.......ingat dari benci akan jadi sayang hahahahaha

P/S - Ini bukan post sponsor hahahahaha......

Friday, 16 January 2015

Baju Kurung...Ohhhhh!!!!! Baju Kurung......


Beberapa hari nie tengah dok viral pasal isu budak sekolah 'cindian' (hasil perkahwinan campur India dan Cina) yang tak dibenarkan masuk ke sekolah sebab pakai baju kurung ke sekolah. Alasan pihak sekolah hanya pelajar Melayu saja boleh pakai baju kurung.

Dalam kes nie pada pandangan aku mungkin ada sebab tertentu kenapa pihak sekolah tak bagi pakai. Kalau sapa2 jadi cikgu n selalu berurusan dengan sekolah mungkin akan perasan. Baju kurung putih yang dipakai oleh student sebenarnya pada aku amatlahhhhhh tak sesuai sbb jarang sampai leh nampak bra n bentuk badan budak pompuan yang pakai baju kurung. Kena lak tak pakai baju singlet atau inner lagi terjojol bijik mata cikgu lelaki hahahaha....tak pasal-pasal ada cikgu lelaki jadi stress hahahahaha kena lak student tu cun macam Nelopa terus jadi alpaaaaa hahahaha......

Mungkin itu adalah alasan pihak sekolah n PIBG memandangkan pelajar Melayu yang pakai baju kurung nie bertudung so ada faktor halangan dari nampak objek dalaman tak timbul hahahaha......

Pada aku benda nie leh settle cara mudah sebenarnya....kalau semua orang prihatin terutamanya pihak pentadbiran sekolah dan PIBG....baju kurung adalah satu simbol kebangsaan yang patut semua orang bangga. Status baju kurung diangkat jadi sebagai baju kebangsaan adalah tepat.

Jadi semua pihak patut menyokong wanita Malaysia pakai baju kurung sebagai lambang rasa cintakan negara sebagai simbol kebangsaan. Hanya mekanisme n pelaksanaan kena betoi.

Pihak sekolah boleh buat guideline supaya setiap pelajar tak kira bangsa digalakkan pakai baju kurung ke sekolah dengan syarat pelajar tersebut kena la pakai baju singlet atau inner yang bersesuaian supaya tak nampak aset peribadi sampai ada yang stim free hahahahaha......

Guideline nie kena dipersetujui di peringkat KPM sendiri supaya diwartakan garis panduan pada pentadbir sekolah dan pelajar. So selesai masalah.

Pada aku baju kurung putih amat tak sesuai untuk pelajar pompuan pakai sebab faktor jarang. Walaupun mungkin kita akan dengar alasan baju warna putih dipilih sebab faktor geografi dan suhu di Malaysia yang panas. So warna putih tak panas. Pada aku alasan nie dah leh ditongsampahkan.....budak2 nie belajar bukan dalam sauna atau dalam bilik takdak kipas....kita semua dah tau setiap kelas dah ada kemudahan kipas angin....alasan pelajar leh pengsan sebab panas dah tak logik oooooo......so logikal warna dah leh ditolak ke tepi sat....setakat nie belum lagi aku dengar cerita pengawas dan pustakawan pakai baju warna selain dari putih pengsan kat sekolah sebab panas hahahahaha....so alasan warna putih dah tak relevan....

Sekarang nie benda dah jadi n dah viral harap Tok Mudin kita selaku Menteri KPM dan TPM pandai2 la hangpa selesaikan isu bodo nie......


Thursday, 15 January 2015

Tarikh Gaji Kakitangan Kerajaan dan Pencen 2015


Sapa yang kerja ngan kerajaan korang leh take note tarikh gaji yang akan dibayar setiap bulan untuk tahun 2015.....dalam masa yang sama korang kena gak alert tempoh bertenang sebelum nak dapat gaji pada bulan berikutnya.....ada tempoh bertenang sampai 46 hari tuuuuuu nak dapat gaji....so kena take note tau kalau tak nanti korang joli katak abih duit nanti susah lak kemudian hari kekekeke....

Sunday, 11 January 2015

Murahnya Maruah Anak Remaja Wanita Melayu Kerana K-Pop

video

Video Ihan Sukan Star TV

Jahanammmm!!!!! Demmmmmm!!!!.....

Nak cakap macam mana sekarang nie???? Nak salahkan SIAPA???? Mak bapak atau wanita remaja atau penganjur????

Bab nie aku tolak 100% kesilapan diletakkan pada mak bapak budak-budak nie......aku dengan pasti yakin sepasti-pastinya mak bapak budak-budak nie dah bagi didikan agama yang terbaik untuk anak gadis depa.....

Dalam hal nie 100% aku salahkan pihak penganjur yang tak sensitif dengan moral dan maruah nilai keagamaan anak-anak gadis Melayu beragama Islam.....dan lagi 100% lagi aku letakkan kesalahan nie pada anak-anak gadis nie disebabkan K-POP 'CORN' semua boleh jalan....agama leh letak kat dalam tong sampah sat kerana mamat K-POP 'CORN'....

Kalau aku jadi mak bapak budak-budak nie aku saman terus pihak penganjur sebab gagal menjadi penganjur yang tahu adat resam orang Melayu dan Islam di Malaysia.....

Saturday, 10 January 2015

Awek Itali Kerja Di Kedai Roti Canai






Gambar Dari Siakap Keli

Roti canai ngan Pizza tak banyak beza rasanya hahahaha. So mesti takdak masalah awek Itali nie nak tebaq roti canai ala-ala uli doh pizza melayang di udara.....ceeeeehhhhhhwaaahhhhh

Confirm makin ramai la customer mai singgah ke kedai nie nanti....senyum ja tokey gerai roti canai nie....

Awek Itali nie namanya Chantal Viola asal dari Rome Itali terlibat dengan program pertukaran pelajar so diaorang ada la program kat Alor Setar Kedah.....Jangan terkejut awek nie siap pakai tudung tu.....tujuan dia nak rasa n alami sendiri pengalaman untuk sesuaikan diri dengan budaya dan bahasa Melayu di bumi Malaysia.....

Apa lagi moh kita ke gerai nie pekena roti canai air tangan awek Rome Itali. Lokasi di  Gerai Din Roti Canai, Jalan Sekolah Menengah Teknik Alor Setar, Lebuhraya Sultan Abdul Halim, Alor Setar. 

Ini Ketua Kampung Yang Manyak Langsi oooooo

video

Aku tak tau nak cakap macam mana la pasal kejadian nie.....bila orang nak tolong leh lak nak kena buat sistem report-report lak dahhhhhh.....adoiiiii

Memang banyak langsi lor ini ketua kampung.....

Agak-agak la nak langsi pun.....

Harap semua ketua kampung amik ikhtibar dari kejadian nie walaupun dah lama berlaku kisah nie patut dijadikan panduan.....sekarang nie time bencana ramai mangsa-mangsa banjir perlukan bantuan....tolak tepi dulu lah hal-hal politik.....yang penting mangsa banjir nie diberikan bantuan....

Aku kurang respek ngan ketua kampung macam nie.....minta maaaaappp ler ek ketua kampung langsi....

Kerana ada orang macam nie la UMNO akan terus dibenci....

Friday, 9 January 2015

Band Black Metal "Innalillahi Wa Innalillaihi Rojiun" Hanya Di Indonesia Dong....

Nie diaaaaaaa black metal paling ke liang lahad aku rasa hahahaha.....tak leh blah ngan nama kumpulan band nie....nak tau apa nama band depa?????

"Innalillahi Wa Innalillaihi Rojiun"

Apa macam???? 

Gerun ke tak ngan nama band nie....nie la band paling ANGKER kat Indonesia.....tengok nama band pun dah gerun nie kan pulak mekap ahli-ahli kubur band nie hahahaha.....

Nie nama ahli band tahap liang lahad....dulu 4 sekarang nie dah 7 orang ahli kubur dalam band nie hahahaha.....

Djida Sukethy : Queen Of Grave 
Andik pocongkkkk : King Of Grave
Arip Koplo : Mystic Of Guitars
My Lord : Melancholic Guitars

Depa masih lagi aktif di Surabaya dan membawa genre yang mereka gelarkan sebagai Surabaya Harmony Black Metal. 

Antara tajuk lagu depa ialah 

Innalillahi Tuhan Tak Akan Mati
Jibril Panglima Tuhan
Bisikan Arwah Penasaran




Sumber: Blog Serius

Tragedi Charlie Hebdo "Angkara Pengganas Islam atau Dajal"?????


Tragedi Charlie Hebdo kat Perancis memang satu tindakan yang boleh dikira sebagai kejam dan patut dikecam sebabnya berlaku pembunuhan pada orang awam. Apa yang aku nampak ada 2 aspek dalam kes nie.

Yang pertama - mungkin ini adalah serangan balas oleh muslim di Eropah akibat dari karikatur yang menghina Rasulullah SAW dan penghinaan ke atas Islam oleh pelukis kartunis majalah Charlie Hebdo. Jadi dirancang satu serangan ke atas kartunis n kakitangan penerbitan Charlie Hebdo. Mana-mana individu yang cuba menghina Nabi Muhammad SAW memang patut terima akibatnya seperti nie. Sapa leh tahan kalau Islam dan Nabi junjungan dihina.

Yang kedua - mungkin ini adalah rancangan jahat dari pengikut dajal supaya mencalarkan imej orang Islam. Dirancang satu serangan berlabelkan Islam ke atas Charlie Hebdo. Secara tak langsung depa dah berjaya menunjukkan yang Islam nie ganas dan kejam. Automatik lepas nie akan ada serangan balas ke atas penduduk muslim di Eropah akibat dari rancangan dajal yang menggunakan nama Islam menyerang Charlie Hebdo.

Dua elemen nie berkemungkinan  boleh berlaku. Aku lebih memilih kategori yang ke dua. Memandangkan ada pegawai polis beragama Islam pun dibunuh selepas dia dah cakap kat penembak tu dia sorang muslim. Ditembak sampai mati juga. Kalau dah nak bunuh orang yang menghina Islam adakah sebagai sorang muslim sanggup amik nyawa saudara seagama juga bila dah cakap "Aku seorang muslim"....lagi mau tembak ka?????

Ada persoalan BESAQ kat situ??????

Hang nak serang orang yang hina Nabi n Islam dalam masa yang sama pi bunuh gak saudara Islam yang lain walaupun kita tau saudara muslim tu adalah polis Perancis. Sekurang-kurangnya penembak nie tak akan bunuh bagi pengsan ja. Bila dah bunuh ada kemusykilan sikit laaaaa.

Semua orang leh laung Allahuakbar...walaupun bukan Islam pun leh sebut kalimah yang sama....tapi belum tentu depa nie Islam....

Pada aku ada bau-bau hanyir ikan nie....satu gerakan yang cuba melaga-lagakan orang Islam dan bukan Islam kat Eropah. Takkan la penembak nie tak pikir panjang kesan ke atas seluruh komuniti muslim kat Eropah. Maksudnya orang nie akai pendek. Seronok sekejap derita berpanjangan. Saudara-saudara kita seagama kat Eropah akan terima akibatnya nanti. Bukan takat kat Eropah ja....seluruh umat Islam di dunia akan terima akibat...

Mula la Al-Fadhil Sheikh Barrack Obama Uncle Sam seronok sikit keluarkan peruntukkan dan arahan serangan balas ke atas negara-negara Islam atas tiket sebagai polis dunia la konon-kononnya.....

Pada aku nie semua adalah dakyah dajal yang cuba amik kesempatan dari kejadian nie.

Semoga kita semua sentiasa dirahmati Allah SWT.

Thursday, 8 January 2015

Gambar Kahwin Artis Dulu-Dulu Memang Rare

Rasanya korang semua mesti tak penah tengok kan gambar-gambar kahwin artis veteran n senior.....gambar-gambar nie memang rare abih....tak caya korang tengok la.....


YUSOF HASLAM - RAJA NOOR SAADAH
1978

ZULKIFLI ZAIN - NORMALA OMAR
14 Mac 1976

UJI RASHID - JAMALUDDIN JALIL HARAHAP
2 Januari 1978

SUDIRMAN HAJI ARSHAD - KAMARIAH JAMALUDDIN
25 Disember 1981

S. ROSLEY - FAUZIAH ZIE
7 Mac 1976

A. RAHMAN HASSAN - AZIZAH MUHAMMAD
6 Jun 1969

RUBIAH SUPARMAN - ZAHARI MOHD. NOH
1 Januari 1984

SALLEH GHANI - RAJA HAMIDAH
September 1955

HARIFAH AINI - ALI ABU BAKAR
1 Julai 1981

SOPHIA IBRAHIM - YA'AKOB KHAMIS
1966

RAHMAH RAHMAT - JAAFAR AWANG
1969

RAHIMAH RAHIM - MOHD. NOH HUSSAIN
9 Disember 1977

RAFEAH BUANG - TENGKU ASMAWI
17 Julai 1971

OMAR ROJIK - NORSIATI

EMAN MANAN - FAUZIAH AHMAD DAUD
23 Disember 1990

NOOR NIKMAN DADAMEAH - NOOR HAYATI
19 Ogos 1972


NONA ASIAH - ISMAIL KASSIM
20 Ogos 1955

KUSWADINATA - KAMARIAH MOHD. SAID
1982

LATIFFAH OMAR - RAHMAT ALI
15 Januari 1956

M. OSMAN - AFIDA ES
1961

  
FAZIDAH JONED - WAN ABDUL AZIZ
1966

HALIL CHIK - ZAKYYAH ABDULLAH
Disember 1985

HERMAN TINO - NORAINI IBNU
13 Oktober 1984

IBRAHIM PENDEK - ASIAH OTHMAN
16 Ogos 1970

DHALAN ZAINUDDIN - EFFA RIZAN
15 Disember 1977

 AZIZ JAAFAR - NORMADIAH
1961

ANITA SARAWAK - BROERY MARANTIKA
16 Oktober 1981

AHMAD JAIS - HARIATI MOHD. ESA
April 1972

ABDULLAH CHIK - ROHAYAH ANGGILA

JINS SHAMSUDIN - RAHMAH RAHMAT
3 Jun 1961


IBRAHIM PENDEK - HASNAH MOHD. AMIN
8 April 1962


MARIANI - ALIAS MOHAMAD
5 April 1963


MUSTAPHA MAAROF - ROSE YATIMAH
1967


MAHMUD JUN - MAHAROM ABD. GHANI
Ogos 1974


D.J. DAVE - ZAINON MOHD. YUSOFF
15 Julai 1979


KHATIJAH IBRAHIM - MOHAMAD RASHID FAHMI BATSALOO
24 April 1981


JOHARI SALLEH - ZARINA ZABIDIN
27 Disember 1981

Sumber: Carigold

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More