TOP 10 KAKI KENTUT

Get this widget

Tuesday, 22 January 2013

Betul Ke UiTM Lendu Melaka Berhantu??????

Tengah dok kecoh sana-sini pasal citer HANTU kat UiTM Lendu Melaka. Kat Twitter ngan Facebook pun bukan main kecoh lagi pasal isu nie.

Betul-betul ke ada hantu kat sana?????

Nie antara gambar kontroversi yang dikatakan ada HANTU dalam gambar nie. Diaorang claim di belakang awek tudung kuning nie ada kelibat seorang pompuan ala-ala ULIK MAYANG gitu. Nak katakan pokok kelapa pun leh jer hehehehe. Tak pasal-pasal adik nie jadi femes kat forum-forum, blog-blog, FB & Twitter hehehehe.


Pada aku makhluk ghaib tu tetap ada. Dalam Islam sendiri ada menceritaka pasal alam ghaib. Tapi tak perlu ler kita nak takut ngan makhluk ghaib nie. Insyaallah makhluk ghaib yang dikatakan HANTU nie tak akan jadi penyebab orang leh mati pun kalau jumpa. Kalau mati pun bukan sebab HANTU tu dah memang takdir dijadikan asbab untuk manusia tu mati.

Setiap manusia ada sifat penakutnya yang tersendiri termasuk ler aku. Yang penting kita kena yakin bukan kita jer ada dalam alam yang nyata nie. Kena ler ngan Firman Allah SWT seperti di bawah nie:-
"Dan Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan supaya mereka menyembah-Ku." - Surah Adz-Dzariyat: Ayat 56
Maknanya kita nie hidup berkongsi alam di antara makhluk alam nyata dan alam ghaib. Hanya kita sebagai  manusia tak semuanya dapat dibuka pancainderanya untuk melihat makhluk di alam ghaib.
 
Sesungguhnya kita (manusia) adalah sebaik-baik ciptaan Allah SWT seperti mana FirmanNya:-
"Ingatlah ketika Tuhanmu berfirman kepada para Malaikat: Sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di muka bumi. Mereka berkata: Mengapa Engkau hendak menjadikan (khalifah) di bumi itu orang yang akan membuat kerosakan padanya dan menumpahkan darah, padahal kami senantiasa bertasbih dengan memuji Engkau dan mensucikan Engkau. Tuhan berfirman: Sesungguhnya Aku mengetahui apa yang tidak kamu ketahui." - Surah Al-Baqarah: Ayat 30
Kita adalah KHALIFAH di muka bumi nie dan kita ler juga makhluk sempurna yang diciptakan oleh Allah SWT.


0 Comments
Comments

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More