TOP 10 KAKI KENTUT

Get this widget

Awas Borang Palsu Bantuan RM500

Pastikan Anda Dapatkan Borang Yang Asli

Bantuan RM500 Bantuan Rakyat 1Malaysia

Tarikh Tutup 10 Januari 2012

SUMBANGAN IKHLAS

Tabung Pembangunan Maahad Tahfiz Al-Quran Al-Asriah

CERMIN MATA TERAPI (RAWAT MATA RABUN DAN SILAU)

Dapatkan Segera!!!

Detox Foot Patch

Jom Singkirkan Toksin Dari Badan Anda

Sunday, 4 December 2011

Adakah Program Show RM1,000,000 Money Drop Di Astro Berunsur Perjudian?Semalam aku ada tengok rancangan sebuah program show RM1,000,000 MONEY DROP dikelolakan oleh ASTRO di channel ASTRO RIA SALURAN 104. Sepanjang game show tu ada gak aku terpikir nampak seakan-akan ada seperti UNSUR PERJUDIAN. Adakah game show RM1,000,000 MONEY DROP berunsur perjudian? Yang nie aku tak leh nak komen. Kena tanya orang yang lebih arif.

Korang ingat tak masa zaman kecik-kecik dulu pernah tak main TIKAM hehehehe. Bayar RM0.20 lepas tu cabut nombor tengok nombor tu dapat hadiah apa hehehehe. Lebih kurang macam tu game show RM1,000,000 Money Drop.

Pada pandangan peribadi aku nampak seakan-akan ada unsur perjudian di dalam game show nie. Maybe pihak Jabatan Agama Islam atau mana-mana individu yang arif dengan Hal Agama Islam boleh berikan komen pasal game show seperti nie. Adakah bebas perihal PERJUDIAN atau TIDAK?

Konsep permainan korang leh baca kat bawah nie yang aku amik dari website ASTRO. Leh klik SINI.


Apa pandangan peribadi korang yer???
KONSEP PERMAINAN
Setiap pasangan peserta akan diberikan RM1,000,000 dan perlu menjawab 8 pilihan soalan. Mereka diberikan 60 saat untuk melaburkan wang yang mereka miliki di petak jawapan yang mereka fikirkan betul. Sekiranya mereka tidak pasti mereka boleh meletakkannya di beberapa petak. Jika jawapan mereka BETUL pelaburan mereka selamat dan boleh digunakan pada pusingan berikutnya tetapi jika SALAH pelaburan tersebut akan hilang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More