TOP 10 KAKI KENTUT

Get this widget

Awas Borang Palsu Bantuan RM500

Pastikan Anda Dapatkan Borang Yang Asli

Bantuan RM500 Bantuan Rakyat 1Malaysia

Tarikh Tutup 10 Januari 2012

SUMBANGAN IKHLAS

Tabung Pembangunan Maahad Tahfiz Al-Quran Al-Asriah

CERMIN MATA TERAPI (RAWAT MATA RABUN DAN SILAU)

Dapatkan Segera!!!

Detox Foot Patch

Jom Singkirkan Toksin Dari Badan Anda

Wednesday, 5 October 2011

Gambar Terkini Istana Negara Yang Baru

Perghhhhhhh!!!!! Memang nampak eksklusif abih senibina luaran dan dalaman Istana Negara yang baru nie. Hiasan dalaman memang cantik kalah hotel bertaraf 5 - 7 bintang. Projek dah hampir nak siap walaupun pebelanjaan asal dah naik sekali ganda sebab faktor bahan mentah seperti keluli yang melambung tinggi.

Kos asal pada 2006 sekitar RM400 juta tapi sekarang nie dah naik sehingga RM811 Juta. Boleh baca kat sini yer.

Semoga Istana Negara yang baru nie akan dapat dimanfaatkan sebaik yang mungkin memandangkan rakyat juga ada menyumbang wang ringgit secara tak langsung dengan pembinaan Kompleks Istana Negara ini melalui kutipan cukai pelbagai yang dikenakan oleh kerajaan.

Diharapkan takder ler kerosakan atau kebocoran sana sini lepas projek dah siap. Ibarat "rumah sudah siap pahat masih berbunyi". Bekas Pemimpin PKM Chin Peng Rindu Kembali Ke Malaysia

Adakah korang semua akan benarkan Bekas Pemimpin Parti Komunis Malaya (PKM) Chin Peng untuk balik ke Malaysia??? Aku pasti ramai yang akan membantah lebih-lebih lagi anggota tentera dan polis yang pernah bertempur dengan komunis selepas era merdeka.

Kesan luka lama dan calar dalam hati amat payah nak diubati. Yang aku pasti ada dikalangan kita sedia beri ruang pada Chin Peng untuk balik ke Malaysia. Kalau korang tanya aku ini jawapan aku GO TO THE HELL CHIN PENG!!!!


Jutawan Perak Koon Yew Yin telah bertemu dengan Chin Peng di Bangkok dan mengesahkan bahawa laporan akhbar yang mendakwa bekas pemimpin Parti Komunis Malaya (PKM) itu sebagai tenat adalah tidak benar.


"Kedua-dua gambar (atas dan bawah, kanan) membuktikan bahawa Chin Peng masih hidup," kata Koon dalam satu kenyataan melalui e-mel hari ini.

Koon berkata beliau bercuti di Bangkok dengan rakannya Yap Lim Sen, yang kebetulan adalah kenalan keluarga lama Chin Peng.

Apabila dimaklumkan mengenai kesihatan Chin Peng, Yap mengaturkan satu majlis makan malam dengan bekas pemimpin komunis itu di Hotel Novotel pada Ahad lalu.

Koon melaporkan bahawa Chin Peng masih rindu untuk kembali ke Malaysia untuk menghabiskan sisa-sisa hidupnya dan masih mengikuti perkembangan semasa negara ini.

"Di bawah dasar 1Malaysia, Chin Peng berharap kerajaan akan membenarkan beliau untuk kembali ke negara ini untuk membuktikan tiada dendam disimpan terhadap PKM kerana kedua-dua pihak menentang musuh kolonial yang sama.

"Ia juga akan menjelaskan salah faham dan tanggapan serta putar belit yang telah melanda pemahaman kita di masa lalu dan meletakkan persediaan asas untuk perpaduan kaum dan solidariti," kata Koon.

Beliau juga melahirkan rasa kebimbangannya mengenai polarisasi kaum yang semakin melebar dan berharap kerajaan akan menunjukkan belas kasihan dengan membenarkan Chin Peng kembali ke negara kelahirannya.


Koon (kiri) adalah pengasas IJM Corporation, Gamuda Bhd dan Mudajaya Group Bhd dan juga seorang dermawan.

Beliau pernah cuba untuk menderma RM30 juta untukpembinaan asrama pelajar Universiti Tunku Abdul Rahma (Utar) tetapi ditolak kerana universiti itu tidak dapat bersetuju dengan beberapa syarat yang dikemukakannya.

Wordless Wednesday ##9 : Adoi!!!! Sakitnyer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More