TOP 10 KAKI KENTUT

Get this widget

Awas Borang Palsu Bantuan RM500

Pastikan Anda Dapatkan Borang Yang Asli

Bantuan RM500 Bantuan Rakyat 1Malaysia

Tarikh Tutup 10 Januari 2012

SUMBANGAN IKHLAS

Tabung Pembangunan Maahad Tahfiz Al-Quran Al-Asriah

CERMIN MATA TERAPI (RAWAT MATA RABUN DAN SILAU)

Dapatkan Segera!!!

Detox Foot Patch

Jom Singkirkan Toksin Dari Badan Anda

Sunday, 11 September 2011

Tragedi September 11 World Trade Center


Salam Merdeka Raya. Hari nie adalah 11 September 2011. Masih kah kita semua ingat peristiwa yang berlaku 10 tahun dahulu pada tarikh yang sama iaitu 11 September 2001. Di mana 2 buah bangunan pencakar langit World Trade Center Towers (WTC) yang bertempat di New York City telah diserang dengan 2 buah pesawat. Pada tarikh yang sama juga kedua-dua buah bangunan itu telah menyembah ke bumi.

Akibat dari peristiwa ini dunia Islam telah dikambing hitamkan oleh pihak Barat dengan mengaitkan Islam sebagai pencetus keganasan ke atas WTC. Islam ditekan cukup hebat oleh pihak Barat sehingga berlaku serangan balas ke atas Afghanistan & Iraq. Bermulalah episod penaklukkan oleh kuasa barat ke atas negara tersebut dengan menggunakan tiket September 11.

Tetapi dengan izin Allah SWT perkara sebaliknya yang berlaku di mana selepas berlakunya tragedi ini berduyun-duyun manusia di negara Barat dan Eropah memperolehi hidayah dari Allah untuk memeluk Islam. Islam kini berkembang dengan pesat di negara Barat dan Eropah sekaligus mencetus trauma pada mereka yang anti-Islam di sana. 

Semoga Allah SWT akan melindungi seluruh umat Islam di dunia ini dari segala tomahan dan cacian dari mereka yang tidak sealiran dengan Islam. Semoga mereka yang menghina dan mengaitkan Islam sebagai penganjuran kegagasan dicampakkan hidayah oleh Allah agar mereka juga menikmati keindahan Islam yang sebenarnya. Insyallah.

Selamat Kembali Ke Daratan Dari Misi Memburu Kerapu

Alhamdulillah akhir aku selamat kembali ke daratan dengan selamat. Misi Memburu Kerapu Gergasi a.k.a Boron Bermula Lokasi Sekitar Perairan Selat Melaka kali nie boleh dikira sebagai "kumpau" @ gagal. 
 
Keadaan cuaca pada hari terakhir agak merbahaya jadi kami sepakat terpaksa batalkan misi memandangkan bot kami dilanda ribut yang kuat. Kami terpaksa pulang awal pagi sekitar 3.00 am bagi mengelakkan dari terperangkap dalam ribut yang sedang mengganas di lautan.
 
Nanti aku updatekan gambar misi dengan laporan penuh. Nak kena rehat jap sebelum balik ke KL.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More