TOP 10 KAKI KENTUT

Get this widget

Wednesday, 3 August 2011

Sosej Pulut Dan Kepingan Ayam Dari Thailand Tak Halal

Perhatian kengkawan semua!!!!! Aku baru dapat info Sosej Pulut dan Kepingan Ayam yang diimport dari Thailand tak halal. So korang semua kena ler berhati-hati memilih produk makanan dari Thailand lepas nie. Tambah lak dalam bulan Ramadhan nie macam-macam menu hidangan berbuka orang jual dan yang pasti kita sendiri pun tak tahu tahap HALAL produk yang dijual. 
Jadi korang kena ler berhati-hati lepas nie ek. Mencari yang HALAL itu adalah difardhukan ke atas setiap muslim. Selamat berpuasa.TAK HALAL...sosej pulut dan kepingan ayam yang diimport dari Thailand.KANGAR: Sosej pulut dan kepingan ayam (chicken cake) yang dijual di beberapa bazar Ramadan di sini dan digemari ramai penduduk tempatan, disahkan mengandungi asid deoksiribonukleik (DNA) babi.

Perkara itu disahkan Jabatan Kesihatan Perlis semalam selepas memperoleh keputusan analisis ke atas tujuh sampel awal yang dikumpulkan pihaknya di sekitar Sungai Bahru di sini dan daripada jumlah itu, dua disahkan mengandungi DNA babi.

Timbalan Pengarah (Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan) jabatan itu, Mahamad Sukor Senapi ketika dihubungi berkata, dua produk yang dijual tanpa jenama itu mengandungi DNA babi.

“Sejak tempoh dua minggu lalu, sekurang-kurangnya 16 sampel dikumpulkan di sekitar kawasan berkenaan susulan aduan orang ramai yang khuatir dengan status halal produk berkenaan yang dikatakan dibawa masuk secara haram dari Thailand.

“Buat masa sekarang, hanya dua daripada tujuh sampel awal disahkan mengandungi DNA babi dan kita masih menunggu hasil analisis baki sembilan lagi sampel yang dihantar bagi tujuan berkenaan,” katanya.

2 Comments
Comments

2 comments:

ya allah..kne beware laaa.....tkut mkn mknan syubhah ney

Ya Allah, ampunkan dosaku..
dh penah termakan benda2 ni kt kelantan.

insaf2..kena hati2 mkn produk thailand nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More