TOP 10 KAKI KENTUT

Get this widget

Friday, 12 August 2011

Mohd Asyraf Haziq Rosli Jadi Tumpuan Dunia Rezeki Melimpah Ruah

Tak putus-putus berkat yang diterima oleh Mohd Asyraf Haziq Rosli. Pelajar Malaysia yang kena belasah dan dirompak baru-baru nie. Seluruh masyarakat dunia mengutuk tindakan segelintir remaja kulit hitam & kulit putih yang menyerang dan merompak Mohd Asyraf Haziq Rosli.

Sapa tak hangin oooooo. Kalau adik aku kena macam nie aku confirm aku amuk satu London cewahhh macam ler kuat sangat ngat SUPERMAN ke. Apa-apa pun aku masih rasa simpati dengan insiden yang berlaku pada adik Mohd Asyraf Haziq Rosli.


Sampaikan seluruh pemimpin ternama dunia amik perhatian atas kes nie. Perdana Menteri Britain David Cameron pun turut rasa kesal dengan apa yang berlaku ke atas Mohd Asyraf Haziq Rosli. Mahu tak nyer sebab kes nie image London tercalar teruk sehhhh.


Dalam kekalutan insiden yang berlaku pada adik Mohd Asyraf Haziq Rosli nie aku tengok ada banyak hikmah yang Allah turunkan terus pada Mohd Asyraf Haziq Rosli cara yang tak disangka-sangkakan. Allah Maha Adil dan Dia Maha Memberi.

Bayangkan sekarang nie ramai orang support Mohd Asyraf Haziq kat Facebook siap ada Fanpage lagi antaranya "Support for student Mohd Asyraf Haziq, robbed while bleeding", "Let's do Something Nice For Asyraf Hazif" dan Get Well Soon Haziq".

Ada gak sorang hamba Allah bernama Jamie Cowen iaitu bekas pekerja kebajikan "Save The Children" telah melancarkan tabung khas untuk bantu adik Mohd Asyraf Haziq. Korang tahu berapa jumlah sumbangan dah berjaya dikumpul??? Dah hampir RM20,000.00 tu beb.


Bukan tu jer, mengikut Cowen sebuah syarikat pengeluar basikal di Britain akan menyumbangkan sebuah basikal baru untuk Mohd Asyraf Haziq bagi menggantikan basikal yang hilang.


Ada lagi sumbangan wehhhhh. Selain itu, Syarikat Perkhimatan Keretapi British telah menderma dua tiket kelas pertama buat Asyraf untuk melancung ke mana sahaja. Manakala sebuah klinik pergigian yang dimiliki Dr Martin Narkisa telah menawarkan rawatan gigi percuma buat Asyraf.


Tengok macam mana Allah gantikan musibah kepada barokah pada orang-orang yang bersabar. Lebih-lebih lagi bila kita bersabar dalam bulan Ramadhan yang mulia nie. Semoga adik Mohd Asyraf Haziq cepat sembuh dan belajar sungguh-sungguh.


Kepada seluruh masyarakat dunia aku mengucapkan terima kasih atas keprihatinan anda semua untuk membantu adik Mohd Asyraf Haziq.Video Asyarf Haziq Rosli di Hospital Royal London

LONDON: Paparan di Internet yang menunjukkan pelajar Malaysia, Asyraf Haziq Rosli, diserang dan dirompak dalam rusuhan di sini, telah mendorong penduduk keturunan Asia untuk bersiap sedia mempertahankan diri dan harta sendiri.

Ketika rusuhan itu merebak, ramai penduduk khusus beragama Islam dan Sikh mengambil langkah berjaga-jaga bagi melindungi nyawa, harta benda dan juga tempat ibadat masing-masing.

Tiga lelaki berketurunan Pakistan terbunuh akibat dilanggar sebuah kereta yang dipandu seorang perusuh yang kemudiannya diberkas oleh polis.

Ketiga-tiga lelaki itu dipercayai sedang mengawal sebuah masjid daripada dicerobohi oleh perusuh.

Banyak kedai milik penduduk berasal dari Asia menjadi sasaran perusuh yang memecah masuk dan mencuri pelbagai barangan.

"Mereka ini bertindak sesuka hati dan melarikan apa saja yang mereka mahu," kata seorang saksi, Rahmat Khan, kepada Bernama.

Katanya, kejadian merusuh dan membakar harta benda berlaku di London, Birmingham dan beberapa bandar raya lain.

Masyarakat Sikh, termasuk mereka yang sudah lanjut usia di kawasan Southall di barat London bersiap sedia dengan pedang dan kayu hoki bagi melindungi tempat ibadat mereka. - BERNAMA

SUMBER : BERITA HARIAN

0 Comments
Comments

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More