TOP 10 KAKI KENTUT

Get this widget

Saturday, 27 August 2011

Isu Panas: Pelajar IPTA & IPTS Diharam Memakai Tudung????

Perghhhhh confirm akan jadi isu panas tak lama lagi. Rasanya bukan dalam Malaysia jer akan panas. Silap-silap seluruh dunia akan jadi kecoh pasal isu nie. Adoiyaiiiii!!! Pelajar IPTA & IPTS diharamkan pakai tudung. Biar betik???? Aku pun tak tahu ler nak cakap macam mana. Apa ke bengong ada Ahli Parlimen yang setuju ngan usul nie??? Korang baca ler sendiri sure korang pun akan hangin. Bila nak piliharaya nie? Rakyat harus bertindak singkirkan semua Ahli Parlimen yang mangkuk nie.  

Isu pengharaman pemakaian tudung di IPTA dan IPTS di Malaysia. Ahli-ahli parlimen negara sudah mendapat kata sepakat bagi mengharamkan pemakaian tudung bagi pelajar wanita di IPTA dan IPTS di Malaysia ini berikutan dengan faktor-faktor kesihatan. Ini kerana pelajar-pelajar wanita yang memakai tudung ini didapati kurang mendapat prestasi yang agak cemerlang. Kenyataan ini juga disahkan oleh pakar-pakar di Hospital Selayang yang membuat kajian terperinci pemakaian tudung ini. 
Mereka berkata tudung ini akan menyebabkan pengedaran udara yang kurang dan menyebabkan kepala yang melindungi otak akan menjadi kurang segar dan akan menjadikan otak mereka tidak aktif seperti pelajar-pelajar yang tidak memakai tudung. Jadi bagaimana isu ini boleh berlaku topik ini sengaja ditulis dan hanya disiarkan kecil sahaja di bahagian muka surat yang sekiranya tidak diteliti tidak akan nampak. 
Adakah Kerajaan Malaysia takut akan hal ini. Yang dulu begitu marah terhadap Singapura yang memberhentikan 2 orang murid perempuan kerana memakai tudung ke sekolah. Ape susah jadi dengan isu ini diam begitu sahaja. Sekarang ape sudah jadi paku dulang paku serpih mengata orang dia yang lebih. Sekarang Malaysia sanggup mengHARAMkan pemakaian tudung pihak JAKIM juga tidak dapat berbuat apa-apa dengan isu ini. Ini kerana semuanya terletak di tangan menteri-menteri di Malaysia. 
Bagaimana pula dengan Pak Lah yang selalu menjadi Imam di masjid-masjid, adakah beliau juga bersetuju dengan isu pengharaman pemakaian tudung ini. Jadi bagaimana seorang Imam boleh setuju tentang pengharaman pemakaian tudung ini. 
Bagi pihak Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM). International Islamic University Malaysia (IIUM) juga hanya menunggu dan lihat sahaja apa yang akan terjadi. Universiti ini dahulu yang mewajibkan setiap pelajar wanitanya memakai tudung apabila memasuki kawasan universiti kini hanya mengambil endah tak endah sahaja mengapa MALAYSIA sekarang ini. MALAYSIA yang dulunya dikenali kerana agama rasminya adalah agama Islam. Kini boleh mengharamkan pemakaian tudung di Malaysia yang kita semua sudah maklum sebagai seorang wanita Islam wajib memakai tudung.
Isu ini sengaja tidak digembar-gemburkan agar tidak mahu berlaku kekecohan ataupun apa-apa reformasi. Pihak media massa seperti TV juga tidak mahu mengambil inisiatif bagi membetulkan semua ini. Adakah Malaysia sudah lemah. 
Pihak menteri juga sudah mengeluarkan notis bagi pengharaman pemakaian tudung ini di semua IPTA dan IPTS dan juga akan menghantar notis ini ke sekolah-sekolah. Pihak menteri juga telah menyenaraikan beberapa jenis tudung yang haram dipakai sewaktu berada di dalam sekolah ataupun kawasan kampus antara jenis tudung yang tidak boleh dipakai ialah:- 
1)TUDUNG SAJI;
2)TUDUNG PERIUK;
3)TUDUNG TERMOS;
4)TUDUNG CAT; 
dan berbagai-bagai jenis TUDUNG BOTOL yang selalu menjadi permainan murid sekolah masih di dalam pemerhatian. 
Hahahahaha aku pun terkono.....korang jangan marah ngan aku lak ek....sempena Aidilfitri yang bakal menjelma nie apa kata kita bermaafan hehehehehe......buang yang keruh amik yang jernih kekekekeke.....akhirnya korang terkono gak macam mana aku terkona hahahahaha......siot jer sapa yang buat artikel nie....kalau betul-betul mau huru-hara satu Malaysia. 

Selamat Menyambut Aidilfitri & Selamat Merdeka.

4 Comments
Comments

4 comments:

pergh...sekali tengok tudung salji ngan tudung botol. pergh...sib baik puase..ekeke

pergh...sekali tengok tudung salji ngan tudung botol. pergh...sib baik puase..ekeke

salam ^^

merujuk kt entri yg nie http://miramarcello.blogspot.com/2011/08/segmen-jom-join-bloglist-aidilfitri-ben.html, sy berminat nk tukar link dgn awak kan? sy dah letak awak dlm bloglis, tp maybe lepas nie org ade prob bila klik blog kite kat bloglist awak. sebab kite dh tukar url blog. so mintak awak tukar url blog kite boleh? nie url baru http://miramarcello.blogspot.com

terima kasih ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More