TOP 10 KAKI KENTUT

Get this widget

Tuesday, 16 August 2011

Contest SEO : Aku Anak Malaysia Merdeka

Banner Contest

Dah lama rasanya aku tak buat contest. So hari nie aku nak buat satu lagi contest khas sempena MERDEKA & HARI MALAYSIA. Semua orang yang ada blog boleh turut serta. Sebenarnya aku nak jadikan contest nie sebagai KEMPEN untuk kita semua menghargai nilai KEMERDEKAAN MALAYSIA walaupun di mana jua kita berada. Yang penting MALAYSIA tetap di hati.
Hadiah-hadiah yang tawarkan adalah:-

Tempat Pertama: 
Wang Tunai RM50.00 + Free 3000 Blogwalking + Bloglist

Tempat Kedua: 
Wang Tunai RM30.00 + Free 3000 Blogwalking + Bloglist

Tempat Ketiga: 
Wang Tunai RM20.00 + Free 3000 Blogwalking +  Bloglist


Saguhati No 4 - 10: 
Free 3000 Blogwalking +  Bloglist

***Hadiah yang ada setakat ini adalah seperti yang dinyatakan di atas. Kalau ada Hadiah tambahan aku akan maklumkan. OK. Itu pun kalau ada sponsor baru aku dapat ler atau ada Hamba Allah yang sudi nak sponsor.

Kaedah Pengadilan:-

Cara pengadilan adalah sangat mudah. Dipenghujung contest nie nanti peserta yang tersenarai TOP 10 di SEARCH ENGINE GOOGLE.COM.MY akan dikira sebagai pemenang. Mudah kan. Setiap peserta layak untuk menang 1 hadiah jer. Bagi ler peluang pada yang lain sama yer. So setiap orang ada peluang untuk menang hadiah. Segala keputusan adalah muktamad sebarang surat menyurat tak dilayan cewahhhh. Tak leh blah punya ayat hahahaha.

Macam mana nak join:-

  1. Penyertaan terbuka kepada semua blogger yang mempunyai blog berbahasa Kebangsaan iaitu Bahasa Malaysia. 
  2. Penyertaan dibuka hanya untuk mereka rakyat Malaysia sahaja.
  3. Wajib ada akaun bank di Malaysia.
  4. Buat satu entry bertajuk: AKU ANAK MALAYSIA MERDEKA 
  5. Korang wajib letak banner contest kat atas tu dan link terus ke entry ini.
  6. Korang rekemen ler entry korang nie kat 5 orang rakan blog dalam list korang tu yer dan pastikan mereka tahu. Takder paksaan untuk diaorang nak follow ke tak contest nie. 
  7. Bagi yang dah join, korang wajib tinggalkan link URL entry korang di ruangan komen di bawah nie ye.
  8. Tarikh Contest: 16 Ogos - 16 September 2011 (Jumaat) Jam 23:59PM 
  9. Penilaian pemenang contest akan dibuat pada 17 September 2011 sekitar jam 12.00 am - 01:00 am.
  10. Keputusan senarai pemenang akan diumum selepas 3 hari tamat contest.
  11. Pengajur berhak untuk ubah atau pinda mana-mana fasa contest pada bila-bila masa tanpa memaklumkan pada peserta.

Maklumat Tambahan:-

Sila tinggalkan maklumat berikut di ruangan komen dibawah ini:
Nama:
URL Entri:
Blog PR:

Tip Untuk Menang:-
  • Korang buat ler entry yang menarik, tertarik, terboommm dan sebagainya.
  • Korang guna ler bahasa yang mencerminkan AKU ANAK MALAYSIA MERDEKA. Tak payah ler nak buat basa yang pening orang nak paham hahahaha.
  • Memandangkan Search Engine Google nie suka entry yang panjang berjela so korang pandai-pandai ler buat ayat yer. Lagi panjang lagi bagus. Gunakan kreativiti korang untuk pastikan korang ada dalam senarai TOP 10 yer.
  • Korang digalakkan untuk perbanyakkan keyword AKU ANAK MALAYSIA MERDEKA di dalam entry korang yer. Lagi banyak keyword tu lagi mudah nak duduk dalam TOP 10 Search Engine Google.
  • Lagi satu aku nak pesan makin banyak korang maklumkan pada kawan-kawan lain dan lagi banyak kawan-kawan korang datang ke entry korang tu lagi mudah Search Engine Google nak indexkan blog korang dalam page pertama.
Senarai peserta:- 
  1. http://josrevalution.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  2. http://kizmyself.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  3. http://seindahorkedmohsin.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia.html
  4. http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  5. http://azrijohan.blogspot.com/2011/08/bangga-aku-anak-malaysia-merdeka.html
  6. http://nurulshiraz.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  7. http://pandadinda.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  8. http://yangbaik.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  9. http://malaysiascore.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  10. http://ipai-ans.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  11. http://noraqilahjohari.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  12. http://www.trioseposen.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html http://www.linazlina.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html 
  13. http://imbobome.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html http://www.trioseposen.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  14. http://suterakasihyann.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html 
  15. http://platunkhaz.blogspot.com/2011/08/plan-no-518-aku-anak-malaysia-merdeka.html
  16. http://umikasum.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  17. http://elihjapahar.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  18. http://ridzwanzones.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  19. http://zulfattah.blogspot.com/2011/08/contest-seo-aku-anak-malaysia-merdeka.html
  20. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  21. http://awesomeraa.blogspot.com/2011/08/contest-seo-aku-anak-malaysia-merdeka.html
  22. http://kasutselipar.blogspot.com/2011/08/contest-seo-aku-anak-malaysia-merdeka.html
  23. http://skytechxtreme.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  24. http://cmratu.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka-contest-seo.html
  25. http://blog10minit.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  26. http://aj-xplored.blogspot.com/2011/08/seo-kontes-aku-anak-malaysia-merdeka.html
  27. http://bulanjatuhkeriba.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  28. http://anakdunia.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka/
  29. http://pinkcolour82.blogspot.com/2011/08/contest-seo-aku-anak-malaysia-merdeka.html
  30. http://hafizan-malik.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  31. http://bizkowtlermaow.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  32. http://akunaziem.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  33. http://belog.syazwansarawak.com/aku-anak-malaysia-merdeka/
  34. http://ainayazidstory.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  35. http://shahurl.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html (KIV)
  36. http://aslannosf.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka-one-step.html
  37. http://5225civic.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  38. http://cari-nur.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  39. http://www.akmalhilmi.com/aku-anak-malaysia-medeka/
  40. http://aslannosf.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka-one-step_7885.html
  41. http://storyoffahmi.blogspot.com/2011/09/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  42. http://ladymariah.wordpress.com/2011/09/02/aku-anak-malaysia-merdeka/
  43. http://www.makbed.com/2011/09/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  44. http://wwwzuemygen91.blogspot.com/2011/09/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  45. http://www.forblogger.net/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  46. http://www.illustrasiaku.com/aku-anak-malaysia-merdeka-2/
  47. http://denaihati.com/aku-anak-malaysia-merdeka
  48. http://syaisya.com/2011/09/aku-anak-malaysia-merdeka-2.html
  49. http://pimpintangan.blogspot.com/2011/09/aku-anak-malaysia-merdeka.html
  50. http://www.mejuez.com/2011/09/aku-anak-malaysia-merdeka.html

90 Comments
Comments

90 comments:

3000 blogwalking + bloglist tu macam mana?

@Affan: 3000 blogwalking admin akan uruskan. Utk bloglist aku akan masukkan dalam bloglist pilihan kat dalam blog nie....

wow!! menarik nya!! tapi xde akaun dlm bank la...
umur x kesah kan??

@Aja: Takder batasan had umor.....sapa2 pun leh join...tp kena patuh syarat yang dah ditetapkan.....

Nama:josrevalution
URL Entri:http://josrevalution.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
Blog PR:2

nnt nk try la :)
nak kene karang ayt ni

menarik
ada masa nak join la
:-)

wah..best2..nanti ade masa nk join la..(^_^)

http://kizmyself.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
nama : kiz @ kizmyself
PR: 3

http://seindahorkedmohsin.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia.html

Nama : Hans
Url : http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
PR : 3

Nama : azrijohan
URL : http://azrijohan.blogspot.com/2011/08/bangga-aku-anak-malaysia-merdeka.html
PR : 2



nak menang! hehehe

http://nurulshiraz.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html

Nama: Nurul Shiraz Kamarudin

url entry: http://nurulshiraz.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html

PR: tu ape erk? hihi

@Sheeszshira: PR adalah pagerank boleh semak sini http://www.prchecker.info/
Pihak kami akan masukkan penyertaan awak dalam senarai.

url: http://pandadinda.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
nama: panda

nama: yangbaik (YB)
blog URL: http://yangbaik.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
blog PR: 2 sajer..

tq

Nama: Hafizal

URL Entri:

http://malaysiascore.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html

Blog PR: 0/10

aku tak tau, komen aku dah masuk ke blum .. asik fail je

nama: iPai
blog URL: http://ipai-ans.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
blog PR: 2

erk, tak lepas nak load komen ni masuk ..


Nama: iPai
blog URL: http://ipai-ans.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
blog PR: 2

jangan risau semua message korang masuk tapi perlu diluluskan oleh pihak admin dulu yer sebelum leh siarkan.....

Nama:noraqilah binti johari
URL Entri:http://noraqilahjohari.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
Blog PR:0/10 (ceh..wat malu jerk)

Nama:noraqilah binti johari
URL Entri:http://noraqilahjohari.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
Blog PR: 0

Saya join :)

Nama: Sutera Kasih
URL: http://suterakasihyann.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
Blog PR: 3

sambut merdeka,

http://www.trioseposen.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html

Nama: iMBobo
url : http://imbobome.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
Blog PR: 0

join :)

Nama : Noor Azlina binti Mohd.Saod
URL : http://www.linazlina.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
Blog PR : 2

mencuba jer

Nama:Bro ahmad
url:http://www.trioseposen.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
blog PR : 2

3000 blogwalking tu cmne? boleh terangkan tak?

@Bulan Purnama: 3000 blogwalking nie akan dijalankan oleh admin saya. Diaorang anak tinggalkan jejak di website, forum dan blog lain dalam bentuk backlink.

nama : sergeant keroro

http://platunkhaz.blogspot.com/2011/08/plan-no-518-aku-anak-malaysia-merdeka.html

PR : 1

Yumida
http://umikasum.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
0/10

Saya join ok..:)

Nama: Elih Japahar
URL: http://elihjapahar.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
Blog PR: 1

Nama:Ridzwan Mohamed

URL entri:
http://ridzwanzones.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html

Blog PR:0/10

Nama : Zul Fattah

Url Entry : http://zulfattah.blogspot.com/2011/08/contest-seo-aku-anak-malaysia-merdeka.html

Blog PR : 1

nama:
Iffah afeefah

Url Entry:
http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html

Blog PR:
2/10

http://kasutselipar.blogspot.com/2011/08/contest-seo-aku-anak-malaysia-merdeka.html

nak join jugak:)

ops lupa da..hehehehe

Nama: Cik Kasut
Url Entri : http://kasutselipar.blogspot.com/2011/08/contest-seo-aku-anak-malaysia-merdeka.html

Blog PR nie km tak tau ler apa yek??sori..

Nurthaharah (Tara Asrar)

http://awesomeraa.blogspot.com/2011/08/contest-seo-aku-anak-malaysia-merdeka.html

:) salam merdeka

Nama: Ezad Skytech
URL Entri: http://skytechxtreme.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
Blog PR: 1

saya join juga
Nama: Mohd Muktasism (CMRatu)
URL Entri: http://cmratu.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka-contest-seo.html
Blog PR: 2

Nama : En 10 Minit

http://blog10minit.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html

Nama: azroljan a.k.a ajxplored
URL Entri: http://aj-xplored.blogspot.com/2011/08/seo-kontes-aku-anak-malaysia-merdeka.html
Blog PR: 1

Assalamualaikum,

Saya dah menyahut seruan YB. Berikut makluman entri saya :

Nama : Ahmad Humairi bin Razalli.
URL Entri : http://bulanjatuhkeriba.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html
Blog PR : Jumlah Blog Ke? Kalau Blog saya ada dua....maaf saya tak berapa paham.

MENARIK CONTEST NIE...OLEH KERANA TARIKH TUTUPNYA LAMA LAGI...KALAU AYIE TERFIKIR NAK MASUK CONTEST nie BILA DAH SIAP ENTRYNYA...AYIE LETAK LINK NYA DI SINI.

@Ayie: Takder masalah....dah siap entry tinggalkan URL kat sini yer....tarikh tutup 16 September 2011 jam 23:59PM

waaa..contest best ni. InsyaAllah, akan join. Ramai yang dah join tu.

ok. dah join
http://anakdunia.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka/

http://pinkcolour82.blogspot.com/2011/08/contest-seo-aku-anak-malaysia-merdeka.html
nama :nirmala binti zamani
blog PR :!!! 1 kot....

Nama:Ketam Batu

URL Entri:http://hafizan-malik.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html

Blog PR: 1/10

Ketam batu dah join contest SEO ni...

AieN Najwa di sini telah join contest anda..(",)..

URL Entri : http://bizkowtlermaow.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html

cam ne nk buat link pade gmbr tu ea?

Nama: Nazim Nasri

URL Entri:http://akunaziem.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html

Blog PR: 1/10

Nama: Syazwan Syafiq

URL Entri: http://belog.syazwansarawak.com/aku-anak-malaysia-merdeka/

Blog PR: 1/10

Nama: Ainatul Aqilah

URL Entri: http://ainayazidstory.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html

Blog PR: 1/10

Nama : Blogger Newbie
URL : http://shahurl.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html

**soalan 1 : Akan diadili dari SERP Google.com (encrypted) atau Google.com.my?

**Soalan 2 : Pukul berapa penilaian pemenang tu akan di ceck kat Search engine??

Penting peserta2 nak tau gak tu :D

Tqvm bro

@ashrul affiq: boleh tengok contoh kat sini....

http://www.dezamancottage.com/p/dezaman-banner.html

@Blogger Newbie

**soalan 1 : Akan diadili dari SERP Google.com (encrypted) atau Google.com.my?
- Diadili melalui SERP google.com.my

**Soalan 2 : Pukul berapa penilaian pemenang tu akan di ceck kat Search engine??
- Penilaian akan dibuat pada 17 September 2011 jam 12.00am - 01.00am

@Dezaman Thanks dude. Nice 1.. Selamat raya :)

Dah join. ^^,

Nama : Aslann As

URL : http://aslannosf.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka-one-step.html

Blog PR : 2/10

p/s : lagu hanya dimainkan pada home blog dan entri ini sahaja, tidak pada entri lain. ^^,

http://5225civic.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html

salam

URL : http://cari-nur.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html

PageRank = 1

Nama : Zaitun Ramli @ IlmarNutiaZ

nama ; akmalhilmi
url ; http://www.akmalhilmi.com/aku-anak-malaysia-medeka/
PR ; 2

contest SEO lagik
tak tau la berjaya o tak
huuuu
entry pun mcm erhhhhh jek
huuuu
trying
:D

masa nak optimize entry SEO ni. aku dh terdelete entry lama. sempat repost, just nak gtau, permalink lama dah jadi deathlink :( ni permalink baru,

nama : Aslann As

url : http://aslannosf.blogspot.com/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka-one-step_7885.html

PR : 2

This comment has been removed by the author.

owh..saja lah tarik diri...
tak apa lah...bukan rezeki saya kut kali nih
:-)

http://storyoffahmi.blogspot.com/2011/09/aku-anak-malaysia-merdeka.html

peserta contest adalah digalakkan untuk membaca entri saya untuk perkongsian ilmu... terima kasih :)

Nama: Lady Mariah
URL Entri: http://ladymariah.wordpress.com/2011/09/02/aku-anak-malaysia-merdeka/
Blog PR: Menurut http://www.prchecker.info/ blog saya http://ladymariah.wordpress.com/ adalah 3/10

kalau pemenang ikut search engine..maybe blogger yg guna hosting berbayar akan senang berada di atas :))..mcm mana plak dgn pengguna blogspot..dn yg yg lain2 yg guna hosting free huhuhuuuu..sekadar bertanya...otw utk join ;))

@Areliff: Tak semestinya yang pakai hosting berbayar senang nak ada di atas...semua terpulang pada kreativiti kita untuk memaksimumkan keyword...mungkin bro leh search keyword contest then bro akan nampak...lagi satu bro leh google teknik untuk makesure entry post ada dalam first page SERP.....

saya join jugak...

http://www.makbed.com/2011/09/aku-anak-malaysia-merdeka.html#axzz1X2dctkSK

ID: makbed

@areliff: itu mitos je tu kot.wlpn hosting ada sedikit kelebihan plug in tertentu, tp blogspot sbnrnya pon ada kelebihan dgn google. xkena cara sama gak.
bnyk dah tgk contest SEO blogspot yg in top (xspecialy indonesia).

nak joinnnn...
nama:nur zulaikha

URL
http://wwwzuemygen91.blogspot.com/2011/09/aku-anak-malaysia-merdeka.html

http://wwwzuemygen91.blogspot.com/2011/09/aku-anak-malaysia-merdeka.html

salam bro. nak maklumkan. Blog saya tukar domain. dan Entri saya telah redirect di UrlDomain Baru. So ini update google.Google dah x pakaiurl di no.35 dalam senarai di atas (shahurl.blogspot.com) .

Ini URL dia skang : forblogger.net/2011/08/aku-anak-malaysia-merdeka.html (masih entri yang sama)

PR : Dah PR 0 balik dah.

TQ

err....entri & blog mesti fully BM ke?

@uchiha: Dalam Bahasa Malaysia sahaja.

@forblogger: noted

dah sertai.hope tak terlambat.

http://www.illustrasiaku.com/aku-anak-malaysia-merdeka/

ini url sebenar.

http://www.illustrasiaku.com/aku-anak-malaysia-merdeka-2/

permasalahan pada theme membuatkan post saya tu hilang...post yang sama cuma permalink terpaksa ditukar...

Memeriahkan Contest SEO

Nama : Muhamad Ilham
Blog : http://denaihati.com/aku-anak-malaysia-merdeka (publish selepas 5pm 13/9/2011)
PR : 4

Ok, dah join.

Nama: Sya Isya
URL entri: http://syaisya.com/2011/09/aku-anak-malaysia-merdeka-2.html
PR: 2

wow 3000 blogwalking dah mcm mengiklan kan blog kita di 3000 blog aje ni...

Nama: Acik
url: http://pimpintangan.blogspot.com/2011/09/aku-anak-malaysia-merdeka.html
PR: 2 (tp kadang2 google kata - no page rank available, hehee)

Nama : Wanz Mejuez

URL : http://www.mejuez.com/2011/09/aku-anak-malaysia-merdeka.html

PR : 2

Dah join.. Orang paling last.. ehehehe

Nama : Wanz Mejuez

Url : http://www.mejuez.com/2011/09/aku-anak-malaysia-merdeka.html

PR : 2

Dengan ini diisytiharkan contest ditutup kepada semua penyertaan baru. Pihak kami sedang mengemaskini keputusan penyertaan. Terima kasih di atas penyertaan anda semua.

Sekian dimaklumkan.
Admin
Dezaman Cottage.

http://wanwidget.com/
serius aku terlepas contest ni, sedihhhhhhhhhhhh

Salam bahagia admin, semoga berjaya di seo contest ni. Visit my blog too at ban terbaik di indonesia gt radial thanks..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More